ICON010 | Leuke Rotterdamse festivals Speel video af
  • Leuke Rotterdamse festivals
  • Auteur
    Rogier Hendriks ICON010

Leuke Rotterdamse festivals

Leuke Rotterdamse festivals

Rotterdammer is een echte festivalstad. Ieder jaar is er een groot en divers aanbod op het gebied van festivals en evenementen met het hoogtepunt in de zomermaanden. Muziek, film, dans, theater, food, noem het maar op. Voor elke Rotterdammer is er een festival dat in de smaak zal vallen. En het gebeurt allemaal in onze bruisende stad. Rogier Hendriks van ICON010 selecteerde een aantal Rotterdamse festivals die elk een belevenis op zich zijn.

 

8 leuke Rotterdamse festivals


Metropolis

Zondag 30 juni 2019
Veelbelovende bands en artiesten ontdek je op Metropolis. Dit festival bestaat ondertussen al meer dan 30 jaar. De line-up bestaat uit bands en artiesten die op het punt van doorbreken staan en een goede live reputatie hebben. Veel bekende artiesten waaronder The Prodigy, The Smashing Pumpkins en Triggerfinger zijn ooit begonnen op Metropolis Festival. Het festival is gratis te bezoeken en vindt plaats in het Zuiderpark in Rotterdam Zuid. Dit jaar is er ook weer een mooie line-up samengesteld met o.a. The Slow Readers Club, Deveron, Left In Suspense, The Slow Readers Club, Westerman en Les Robots.
Meer info en de volledige line-up vind je hier: https://www.metropolisfestival.nl 

 

Expedition Festival

Zaterdag 6 juli 2019
Ben je liefhebber van elektronische muziek dan is Expedition Festival zeker iets voor jou. Op dit dance-festival vind je ieder jaar de beste acts op het gebied van house, techno en electro. Daarnaast is er op dit festival ook ruimte voor kunst. Het festival vindt plaats in het mooie Vroesenpark in Rotterdam-Noord. De line-up is divers met o.a. Marcel Dettmann, Detroit Swindle, Anthony Rother, Ellen Allien & Daniel Avery, Joy Orbison, Kamma & Masalo, Larry Heard aka Mr. Fingers, LSD, Moodymann en Octave One.
Meer info en de volledige line-up vind je hier: https://www.expeditionfestival.nl

 

North Sea Jazz

12, 13 en 14 juli 2019
Voor de jazzliefhebbers is er ieder jaar het North Sea Jazz Festival. Dit grootse driedaagse jazzfestival brengt het beste uit de jazzwereld bij elkaar met ruimte voor stijlen uit het heden en het verleden. Jazz speelt hierin de boventoon maar er is zeker ook ruimte voor genres als soul, hiphop, blues, funk en pop. Het grootste jazzfestival van Nederland vindt plaats in het Rotterdamse Ahoy. Rondom North Sea Jazz staat de hele stad in het teken van jazz tijdens North Sea Round Town. Hier ontdek je door heel Rotterdam twee weken land jong én gevestigd talent.
Meer info en de volledige line-up vind je hier: https://www.northseajazz.com/nl/

 

Pleinbioscoop

7 t/m 25 augustus 2019
Film kijken in de buitenlucht doe je tijden het Rotterdamse Pleinbioscoop. Tijdens dit jaarlijkse festival in augustus worden de beste films van het afgelopen filmjaar getoond. Niet alleen blockbusters maar ook het beste uit het arthouse circuit. Pleinbioscoop bestaat ondertussen al meer dan 30 jaar en is de grootste openluchtbioscoop van Europa. Pleinbioscoop vindt plaats in het Museumpark en biedt 19 dagen lang een mooi aanbod van film, muziek, food en vooral veel gezelligheid.
Meer info en het volledige programma vind je hier: https://pleinbioscooprotterdam.nl

 

Rotterdamse Rave

17 augustus 2019
Hou je van de rauwere kant van techno? Dan is de Rotterdamse Rave hét festival voor jou. Dit jaar vindt het festival plaats op het RDM-terrein op de Heijplaat waardoor het festival een passend industrieel decor krijgt. Het festival presenteert het beste uit de nationale en internationale techno scene op drie verschillende podia. De line-up bestaat uit o.a. Ben Klock, Dax J, Paula Temple, ROD, Michel de Hey, Secret Cinema en Stranger.
Meer info en de volledige line-up vind je hier: https://www.rotterdamrave.com

 

Weekend van de Romantische Muziek

23, 24 en 25 augustus 2019
Tijdens het Weekend van de Romantische Muziek kun je in Het Park bij de Euromast genieten van klassieke muziek. Op dit festival ga je terug naar de tijd van de Romantiek. Verwacht een ontspannen en relaxte sfeer een zie hoe sommige bezoekers in mooie klassieke outfits door het park flaneren. De programmering is divers met gevestigde namen uit binnen- en buitenland en veel aandacht voor Rotterdams talent.
Meer info en de volledige line-up vind je hier: https://weekendvanderomantischemuziek.nl

 

Wereldhavendagen

6, 7 en 8 september 2019
Als grootste havenstad van Europa mag een festival dat in het teken staat van de Rotterdamse haven zeker niet ontbreken. Tijdens de Wereldhavendagen ontdek je de haven van dichtbij. Verschillende activiteiten en shows vinden plaats op en rondom de Maas ter hoogte van de Erasmusbrug en Katendrecht. Verwacht prachtige shows op het water, neem een kijkje op diverse schepen en struin langs de kades. De zaterdagavond wordt afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.
Meer info en het volledige programma vind je hier: https://wereldhavendagen.nl

 

De Nacht van de Kaap

Zaterdag 7 september 2019
Even terug naar het oude Katendrecht, dat kun je verwachten tijdens De Nacht van de Kaap. Dit jaar vindt het festival voor het eerst plaats op en rondom de SS Rotterdam. Verwacht een programma vol met muziek, dans, theater, levensliederen en sterke verhalen. Alles in stijl van Katendrecht, de SS Rotterdam, de fabulous fifties en de swinging sixties met Kaapse kroegen, charmante cafeetjes en ondeugende nachtclubs.
Meer info en het volledige programma vind je hier: https://denachtvandekaap.nl

  • Auteur
    Rogier Hendriks ICON010