3 jaar ICON010 Speel video af
  • 3 jaar ICON010
  • Auteur
    Rogier Hendriks ICON010

3 jaar ICON010

3 jaar ICON010

ICON010 is 3 jaar oud! Hoogste tijd om de verhalen en de visie achter dit mooie Rotterdamse designmerk én de plannen voor de toekomst te delen.

 

3 jaar ICON010

Drie jaar hard werken

ICON010 is het initiatief van grafisch ontwerper Rogier Hendriks, een echte Rotterdammer en trots op de prachtige havenstad waarin hij is opgegroeid. Rogier is vader van twee dochters én al ruim negen jaar eigenaar van ontwerpbureau Studio HERO. ICON010 bestaat ondertussen al weer 3 jaar en is uitgegroeid tot een populair Rotterdams merk. De producten zijn te koop bij acht Rotterdamse (cadeau)winkels en in de webshop van ICON010.


Nieuwe collecties 

Op het gebied van productontwikkeling gebeurt er genoeg binnen ICON010. De collectie is in drie jaar tijd uitgegroeid tot 8 productlijnen met elk meerdere varianten door de diverse keuze uit de grafische iconen van ICON010. Er is dus keuze genoeg. Onlangs heeft ICON010 sokken toegevoegd aan de collectie. De sokken zijn een hit en zijn er in vier varianten, de Erasmusbrug, de Markthal, de Kubuswoningen en Rotterdam Centraal Station. De sokken zijn kleurrijk en de iconen zijn vertaald naar prachtige grafische iconen. De sokken zijn een echte musthave voor mannen (en vrouwen).

 


Kwaliteit 

ICON010 staat voor design en kwaliteit. Naast mooi vormgegeven iconen wordt er veel aandacht besteed aan de materialen en afwerking van de producten. Dit zorgt er voor dat de producten duurzaam zijn je er dus lang plezier van hebt. Rogier van ICON010 heeft veel kennis van druktechnieken, papier en andere materialen. Voor elk product zoekt hij naar de juiste partij om de producten te produceren. Een prettige samenwerking en goede communicatie staan daarbij voorop.


Kracht van de eenvoud 

Rogier gaat met zijn ontwerpen uit van de kracht van de eenvoud. De iconen en de producten zijn strak en helder vormgegeven. De ontwerpen zijn doordacht met oog voor detail en focus op de essentie. Hierdoor hebben de producten van ICON010 een tijdloos karakter en passen ze in iedere omgeving of in elk interieur.

 


Architectuur 

Rotterdam is een echte architectuur stad. Dat kan ook niet anders, want na de tweede wereldoorlog moest Rotterdam weer opgebouwd worden. Dit maakte Rotterdam niet de meest aantrekkelijke stad maar zeker de afgelopen 15 jaar zijn er prachtige bouwwerken ontwikkeld. Denk aan de Erasmusbrug, Rotterdam Centraal, de Markthal en De Rotterdam. Deze gebouwen zijn ondertussen iconisch en dragen bij aan de prachtige skyline van Rotterdam. Rotterdam is rauw met een mooi contrast tussen moderne architectuur, oude pakhuizen en de haven. Hoe zal deze stad er over 15 jaar uit zien?


Wat gaat er gebeuren in 2020?

2020 zal in het teken staan van nieuwe ideeën en het herzien van de gehele collectie. Een mooi proces waarbij gekeken zal worden welke producten goed lopen en welke producten producten bijvoorbeeld een re-design nodig hebben. Ook zal er gekeken worden naar mogelijke nieuwe samenwerkingen. ICON010 heeft ondertussen een aantal mooie maatwerk projecten opgeleverd met iconen voor o.a. de Van Nelle Fabriek en diverse historische gebouwen in Rotterdam. Rotterdam en ICON010 zijn daarom wat ons betreft nog steeds een design-match made in heaven

  • Auteur
    Rogier Hendriks ICON010