Rotterdam – ICON010 Speel video af

Rotterdam

3 jaar ICON010

3 jaar ICON010

ICON010 is 3 jaar oud! Hoogste tijd om de verhalen en de visie achter dit mooie Rotterdamse designmerk én de plannen voor de toekomst te delen.

Lees verder

Leuke Rotterdamse festivals

Leuke Rotterdamse festivals

Rotterdammer is een echte festivalstad. Ieder jaar is er een groot en divers aanbod op het gebied van festivals en evenementen met het hoogtepunt in de zomermaanden. Muziek, film, dans, theater, food, noem het maar op. Voor elke Rotterdammer is er een festival dat in de smaak zal vallen. En het gebeurt allemaal in onze bruisende stad. Rogier Hendriks van ICON010 selecteerde een aantal Rotterdamse festivals die elk een belevenis op zich zijn.

Lees verder

Mooie Rotterdamse producten

Mooie Rotterdamse producten

Rotterdammers zijn trots op hun stad en het toerisme naar deze wereldstad blijft groeien. Daardoor kent Rotterdam een grote diversiteit aan Rotterdamse producten. Kleding, accessoires, eten, drinken, boeken, noem het maar op. Het is allemaal te koop in onze prachtige stad. Maar als je op zoek bent naar mooie Rotterdamse producten, welke merken moet je dan eens bekijken? Rogier Hendriks van ICON010 selecteerde 6 merken met diverse Rotterdamse producten die je zeker niet mag missen.

Lees verder

De 7 mooiste plekken in de havens van Rotterdam

De 7 mooiste plekken in de havens van Rotterdam

Rotterdam is de grootste havenstad van Europa. Maar wist je dat de havens van Rotterdam door gehele stad lopen en een verbindend element vormen tussen de diverse stadsdelen? Rogier Hendriks, ontwerper en eigenaar van ICON010 neemt je mee langs zijn favoriete plekken in de Rotterdamse havens. Plekken waar je op een bankje kunt genieten van de skyline of kunt wandelen langs de uitgestrekte kades. En uiteraard vind je hier ook leuke hotspots en de Rotterdamse architectonische iconen.

Lees verder

De 6 mooiste cadeauwinkels met Rotterdamse producten

De 6 mooiste cadeauwinkels met Rotterdamse producten

Rotterdam kent verschillende cadeauwinkels met Rotterdamse producten. Mooie winkels die vanwege het uitgebreide assortiment met merken uit eigen stad een bezoek meer dan waard zijn. Maar waar vind je al deze toffe Rotterdamse producten? ICON010 maakte een top 6 die je meeneemt naar de leukste Rotterdamse winkels van de stad.

Lees verder

Dit is het verhaal achter ICON010

Dit is het verhaal achter ICON010

ICON010 is 1 jaar oud! Hoogste tijd om het verhaal achter dit mooie Rotterdamse designmerk én de plannen voor de toekomst te delen.
 

ICON010 = stijlvolle iconen

ICON010 is het initiatief van grafisch ontwerper Rogier Hendriks: trotse Rotterdammer, vader van twee dochters én al zeven jaar eigenaar van ontwerpbureau HERO DC. Twee jaar geleden ontstond het eerste idee voor ICON010. Rotterdam werd steeds populairder, was steeds meer in trek bij buitenlandse én binnenlandse toeristen en dat was hét perfecte moment om een mooi Rotterdams merk neer te zetten. Binnen het concept worden architectonische trekpleisters en hotspots vertaald naar stijlvolle iconen. Deze iconen vertellen het verhaal door middel van het minimale lijnenspel. Geen woorden, maar daden. ICON010 gaat uit van de kracht van de eenvoud.

Lees verder

De 7 mooiste plekken van Rotterdam

De 7 mooiste plekken van Rotterdam

Vraag een willekeurige Rotterdammer wat zijn of haar favoriete stek in de stad is en grote kans dat je één van onderstaande plekjes te horen krijgt. Niet zo gek ook, want wat ICON010 betreft komt hier alles samen: architectuur, design of juist die unieke Rotterdamse sfeer. Staat jouw favoriete Rotterdamse plek er ook tussen?

Lees verder

De mooiste musea van Rotterdam

De mooiste musea van Rotterdam

Musea heb je in Rotterdam volop. Of je nu houdt van modern of klassiek, of juist van architectuur of van geschiedenis: grote kans dat je wel even zoet kunt zijn in één van de talloze mogelijkheden. Er zijn wat musea die wat ICON010 betreft net iets specialer zijn. We zetten daarom de 5 mooiste Rotterdamse musea voor je op een rij, die ook wat architectuur betreft meer dan de moeite waard zijn.

Lees verder

De meest bijzondere hotels van Rotterdam

De meest bijzondere hotels van Rotterdam

Steeds meer toeristen weten Rotterdam te vinden. Niet zo gek ook dat het aanbod hotels in de Maasstad toeneemt. Van goedkoop tot heel duur en van urban tot heel chique: in Rotterdam is er voor ieder wat wils. Toch zijn er een aantal hotels die nét iets mooier of specialer zijn dan andere overnachtingsplekken. En juist deze bijzondere hotels, die zich nabij architectonische hotspots bevinden, zette ICON010 voor je op een rij.

Lees verder

De mooiste conceptstores van Rotterdam

De mooiste conceptstores van Rotterdam

Rotterdam kent talloze conceptstores: mooie winkels die vanwege het uitgebreide assortiment een bezoek meer dan waard zijn. Maar als je op zoek bent naar een conceptstore, waar in Rotterdam moet je dan zijn? ICON010 maakte een top 8 die je meeneemt naar de meest mooie en meest Rotterdamse winkels van de stad.

Lees verder