Dit is het verhaal achter ICON010 Speel video af
  • Dit is het verhaal achter ICON010
  • Auteur
    Rogier Hendriks ICON010

Dit is het verhaal achter ICON010

Dit is het verhaal achter ICON010

ICON010 is 1 jaar oud! Hoogste tijd om het verhaal achter dit mooie Rotterdamse designmerk én de plannen voor de toekomst te delen.
 

ICON010 = stijlvolle iconen

ICON010 is het initiatief van grafisch ontwerper Rogier Hendriks: trotse Rotterdammer, vader van twee dochters én al zeven jaar eigenaar van ontwerpbureau HERO DC. Twee jaar geleden ontstond het eerste idee voor ICON010. Rotterdam werd steeds populairder, was steeds meer in trek bij buitenlandse én binnenlandse toeristen en dat was hét perfecte moment om een mooi Rotterdams merk neer te zetten. Binnen het concept worden architectonische trekpleisters en hotspots vertaald naar stijlvolle iconen. Deze iconen vertellen het verhaal door middel van het minimale lijnenspel. Geen woorden, maar daden. ICON010 gaat uit van de kracht van de eenvoud.

 

Design en kwaliteit

Na een succesvolle start is ICON010 nu een gevestigd merk dat staat voor design en kwaliteit. Mooie materialen en druktechnieken gaan samen met ambacht. Denk hierbij aan de druktechniek letterpress op katoenhoudend papier. Of de mat zwarte mokken waarbij het icoon in het aardewerk wordt gezandstraald. Dit maakt ICON010 bijzonder.


 

ICON010 in Berlijn?

Stilzitten is er niet bij: ICON010 heeft grote plannen voor de toekomst. Mensen blij blijven maken met mooie producten staat daarbij voorop. De huidige collectie wordt uitgebreid, zodat ICON010 nóg meer een begrip wordt in Rotterdam. En wie denkt dat ICON010 alleen droomt binnen de landsgrenzen, heeft het mis. De grote wens is om het merk uit te rollen naar andere steden. Berlijn staat hierbij bovenaan het lijstje. ICON030, hoe ‘wunderbar’ zou dat zijn?

 

Nieuwe collecties

Ook op het gebied van productontwikkeling gebeurt er genoeg. Zo zijn er onlangs nieuwe art-prints op de markt gebracht en dit jaar nog wordt de leren ‘Mini Wallet’ met aluminium kaartbeschermer gelanceerd. Deze kleine portemonnee biedt ruimte aan zes (bank)pasjes. Met één klik schuiven de kaarten trapsgewijs naar buiten. Ook voorkomt de kaartbeschermer dat de passen buigen en breken en dat de passen ongewenst worden uitgelezen. Papiergeld en visitekaartjes kunnen worden opgeborgen in de twee extra opbergvakjes. De Mini Wallet wordt allereerst in twee varianten uitgebracht: één met de Erasmusbrug en één met De Kuip. Deze iconen worden in het leer gepreegd. Een echte musthave voor mannen!

 

Wat gaat er gebeuren in 2018?

Het jaar 2018 zal in het teken staan van nieuwe ideeën die nog op de plank liggen en het aangaan van nieuwe samenwerkingen. Naast de huidige verkooppunten (Groos Rotterdam, Keet, Donner, Rotterdam Tourist Information, Mamamo Nesselande en Hutspot), zijn er gesprekken gaande over nieuwe samenwerkingen. Met een steeds groter wordende collectie zien winkels sneller de waarde in van ICON010. Tenslotte zal er ook een stukje maatwerk met bepaalde iconen worden uitgewerkt. Wat dacht je van een samenwerking met het nhow Rotterdam? Wat ons betreft een design-match made in heaven

 
 
Kortom: plannen genoeg voor ICON010! Wil je op de hoogte blijven van al deze ontwikkelingen? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.

  • Auteur
    Rogier Hendriks ICON010