De mooiste plekken van Rotterdam – ICON010 Speel video af

De 7 mooiste plekken van Rotterdam

De 7 mooiste plekken van Rotterdam
Vraag een willekeurige Rotterdammer wat zijn of haar favoriete stek in de stad is en grote kans dat je één van onderstaande plekjes te horen krijgt. Niet zo gek ook, want wat ICON010 betreft komt hier alles samen: architectuur, design of juist die unieke Rotterdamse sfeer. Staat jouw favoriete Rotterdamse plek er ook tussen?

 

De 7 mooiste plekken van Rotterdam volgens ICON010


Museumpark

Het Museumpark is één van de bekendste parken van de stad. Alleen al de aanwezige musea in en rondom dit park zijn de moeite meer dan waard! Ook in het park zelf tref je verschillende kunstwerken aan, waardoor het park an sich ook één groot openluchtmuseum is. (Foto: Ossip van Duivenbode)
 

Timmerhuis

Het vernieuwde Timmerhuis is geopend op 11 december 2015. Niet alleen de gemeente Rotterdam heeft intrek genomen in dit prachtige gebouw, ook bijzondere winkels en Museum Rotterdam hebben van het Timmerhuis hun thuis gemaakt. In het Timmerhuis komen oud en nieuw samen en dat is wat deze plek extra speciaal maakt. (Foto: Ossip van Duivenbode)
 

Centraal Station

Nog zo’n mooie plek waar vooral veel toeristen van onder de indruk zijn: het vernieuwde Centraal Station van Rotterdam. Kijk eens naar het mooie lijnenspel van het dak en je zult begrijpen waarom veel mensen hier even stil staan. (Foto: Ossip van Duivenbode)
 

Wilhelminapier

Aan de zuidkant van de Erasmusbrug vind je de Wilhelminapier, een plek waar oud en nieuw samenkomen. Oud in de vorm van Hotel New York, de Cruise Terminal en Las Palmas en nieuw vanwege de moderne architectuur van de wolkenkrabbers, zoals De Rotterdam en de vele andere torens. (Foto: 500Watt)
 

Witte de Withstraat

Het Witte de Withkwartier bruist! Loop hier op een willekeurige dag of avond doorheen en je zult versteld staan van de sfeer. Ook aan design en cultuur in dit gedeelte van de stad geen gebrek: denk maar aan de kunstgaleries en de cultuurinstellingen die je hier terugvindt. De Witte de Withstraat verbindt daarnaast het Maritiem Museum met het Museumpark en wordt daarom ook wel ‘de kunstas’ genoemd. (Foto: Iris van den Broek)
 

Blaak

Op en rondom de Blaak zijn er meer dan genoeg architectonische hoogstandjes te zien. Wat dacht je van de Markthal, de Kubuswoningen of juist het Witte Huis, de eerste wolkenkrabber van Europa? Voor wie écht op zoek is naar de Rotterdamse sfeer: breng op zaterdag of dinsdag een bezoek aan de markt op de Binnenrotte. Rotterdamser wordt het niet! (Foto: Ossip van Duivenbode)
 

Het Park bij de Euromast

Het Park bij de Euromast is een groene oase middenin de stad. Locals komen hier vooral naartoe om even helemaal niets te doen. Voor toeristen is de Euromast juist weer een trekpleister. Vanaf dit icoon heb je het allermooiste uitzicht over de stad. (Foto: Claire Droppert)