De mooiste musea van Rotterdam – ICON010 Speel video af
  • De mooiste musea van Rotterdam
  • Auteur
    Rogier Hendriks ICON010

De mooiste musea van Rotterdam

De mooiste musea van Rotterdam
Musea heb je in Rotterdam volop. Of je nu houdt van modern of klassiek, of juist van architectuur of van geschiedenis: grote kans dat je wel even zoet kunt zijn in één van de talloze mogelijkheden. Er zijn wat musea die wat ICON010 betreft net iets specialer zijn. We zetten daarom de 5 mooiste Rotterdamse musea voor je op een rij, die ook wat architectuur betreft meer dan de moeite waard zijn.

 

De mooiste musea van Rotterdam


Museum Boijmans van Beuningen

Wie de woorden ‘Rotterdam’ en ‘museum’ zegt, zal automatisch ook Museum Boijmans van Beuningen noemen. Dit museum opende in 1935 voor het eerst de deuren in het monumentale pand dat vandaag de dag nog steeds het museum huisvest. De collectie tekeningen en prenten behoort tot de beste van de wereld en het museum organiseert daarnaast spectaculaire tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen.

Museum Boijmans van Beuningen, Museumpark 18-20, Rotterdam

(foto: Studio Hans Wilschut)


(foto: Fred Ernst) 


Kunsthal

Op de Westzeedijk vind je de Kunsthal, nog zo’n bijzonder museum in het Rotterdamse. Het gebouw is als icoon van de moderne architectuur bijna niet te missen. De Kunsthal is in 1988-1989 ontworpen door Rem Koolhaas en projectarchitect Fuminori Hoshino van het Rotterdamse architectenbureau OMA. In de Kunsthal worden regelmatig wisselende exposities gehouden van grote namen.

De Kunsthal, Westzeedijk 341, Rotterdam (foto: Jeroen Musch)
 


Museum Rotterdam

Museum Rotterdam noemt zichzelf ook wel ‘het meest Rotterdamse museum ter wereld’. Niet zo gek ook, want dit museum vertelt het verhaal van de stad en haar bewoners. In de nieuwste locatie in het Timmerhuis (middenin het centrum van de stad) vertellen historische stukken en nieuw erfgoed van alles over Rotterdam en de Rotterdammers.

Museum Rotterdam, Rodezand 26, Rotterdam (foto: Ossip van Duivenbode)
 


Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum is hét nationale museum voor fotografie. De collectie bestaat uit maar liefst 5,5 miljoen beelden. Naast tentoonstellingen met grote namen uit de Nederlandse en internationale fotografiewereld, toont het museum ook regelmatig werk uit de eigen collectie.

Nederlands Fotomuseum, Wilhelminakade 332, Rotterdam (foto: Studio Hans Wilschut)
 


Het Nieuwe Instituut

In het bekende Museumpark vind je naast het Museum Boijmans van Beuningen en de Kunsthal ook Het Nieuwe Instituut. Hier komen design, architectuur en digitale cultuur samen in tijdelijke tentoonstellingen met het centrale thema ‘innovatie’ als rode draad.

Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam (foto: Johannes Schwartz)

  • Auteur
    Rogier Hendriks ICON010