ICON010 | De meest bijzondere hotels van Rotterdam Speel video af

De meest bijzondere hotels van Rotterdam

De meest bijzondere hotels van Rotterdam
Steeds meer toeristen weten Rotterdam te vinden. Niet zo gek ook dat het aanbod hotels in de Maasstad toeneemt. Van goedkoop tot heel duur en van urban tot heel chique: in Rotterdam is er voor ieder wat wils. Toch zijn er een aantal hotels die nét iets mooier of specialer zijn dan andere overnachtingsplekken. En juist deze bijzondere hotels, die zich nabij architectonische hotspots bevinden, zette ICON010 voor je op een rij.

 

Slapen in Rotterdam: waar moet je zijn?


nhow Rotterdam

Waarschijnlijk het mooiste design hotel van de stad: het nhow hotel aan de voet van de Erasmusbrug. Je slaapt hier niet alleen heel lekker in de bijzondere en moderne kamers, ook het uitzicht op ‘de Zwaan’ is adembenemend.

nhow Rotterdam, Wilhelminakade 137, Rotterdam

 

Hotel New York

Op de Wilhelminapier, vlakbij het moderne nhow Rotterdam, tref je Hotel New York. Dit hotel is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn: de plek waar vroeger duizenden landverhuizers vertrokken naar Amerika.

Hotel New York, Koninginnenhoofd 1, Rotterdam
 

ss Rotterdam

Altijd al eens op een voormalig cruiseschip willen slapen? Dan mag je een overnachting op het ss Rotterdam niet missen! Dit imposante schip ligt sinds 2008 voorgoed aan wal op Katendrecht en sindsdien is ‘La Grande Dame’ één van de populairste plekken van de stad.

ss Rotterdam, 3e Katendrechtsehoofd 25, Rotterdam


Rotterdam Marriott Hotel

Nog een hotel dat je vanwege de ligging eigenlijk niet mag missen: het luxe Rotterdam Marriott Hotel. Dit zakelijke hotel ligt tegenover het vernieuwde Centraal Station van Rotterdam en is meteen een prima uitvalsbasis om de rest van de stad te ontdekken.

Rotterdam Marriott Hotel, Weena 686, Rotterdam


Inntel Hotels Rotterdam Centre

Aan de noordkant van de Erasmusbrug vind je nog zo’n hotel met een prachtig panoramisch uitzicht: het Inntel Hotels Rotterdam Centre. De moderne kamers zijn voorzien van design en kunst en vanaf hier wandel je zo de brug over of sta je binnen 10 minuten voor de Markthal. Het naastgelegen ‘zusje’ Mainport is ook meer dan de moeite waard: design alom, zowel aan de buitenkant van het pand als in het interieur.

Inntel Hotels Rotterdam Centre, Leuvehaven 80, Rotterdam