ICON010 | De Rotterdam Speel video af

De Rotterdam

De Rotterdam

De Rotterdamse Wilhelminapier wordt sinds 2013 gedomineerd door De Rotterdam: een ‘verticale stad’ van 44 verdiepingen hoog die onder andere ruimte biedt aan kantoren, appartementen, een parkeergarage, restaurants én een hotel. Nergens in Nederland is er een stuk grond te vinden dat dichter bebouwd is dan dit stukje Rotterdam. En dat is bij lange na niet het enige dat De Rotterdam uniek maakt.

Rem Koolhaas
Het creatief brein achter De Rotterdam is architect Rem Koolhaas die eind jaren negentig namens architectenbureau OMA het ontwerpen van De Rotterdam op zich nam. Sinds de opening van het imposante gebouw in 2013 is De Rotterdam, gelegen aan de voet van de Erasmusbrug, een echte eyecatcher. De drie torens, ieder bijna 150 meter hoog, rusten op een sokkel van zes verdiepingen. De torens zijn onderling verbonden en verspringen bij een hoogte van ongeveer 90 meter. Buiten het feit dat dit mooie terrassen oplevert, is dit ook nog eens gunstig voor de windstabiliteit.

Slapen in het nhow hotel
Overnachten in De Rotterdam blijkt populair onder zowel toeristen als de inwoners van de stad. Het vier sterren tellende nhow hotel staat geheel in het teken van het thema ‘kunst & architectuur’. Ook hier heeft OMA een belangrijke rol vervuld. Zowel de 278 luxe hotelkamers als de overige ruimtes van het hotel zijn van de hand van het architectenbureau van Rem Koolhaas.

Bezoek De Rotterdam tijdens Dag van de Architectuur
Tijdens de Dag van de Architectuur op zaterdag 17 en zondag 18 juni aanstaande, is ook De Rotterdam te bezoeken. Samen met de andere imposante gebouwen op de Wilhelminapier, ook wel Manhattan aan de Maas genoemd, is De Rotterdam één van de iconen die je deze dagen niet mag missen. Verken het gebouw onder leiding van een ervaren gids en bewonder het adembenemende uitzicht over de Maasstad vanaf de 31e verdieping van De Rotterdam. Eén ding staat vast: een bezoek aan dit icoon zal niet snel vergeten worden.


ICON010 poster De Rotterdam


ICON010 mok De Rotterdam


ICON010 ansichtkaart De Rotterdam


ICON010 onderzetters De Rotterdam