Rotterdam – "mok" – ICON010 Speel video af

Rotterdam

Mooie Rotterdamse producten

Mooie Rotterdamse producten

Rotterdammers zijn trots op hun stad en het toerisme naar deze wereldstad blijft groeien. Daardoor kent Rotterdam een grote diversiteit aan Rotterdamse producten. Kleding, accessoires, eten, drinken, boeken, noem het maar op. Het is allemaal te koop in onze prachtige stad. Maar als je op zoek bent naar mooie Rotterdamse producten, welke merken moet je dan eens bekijken? Rogier Hendriks van ICON010 selecteerde 6 merken met diverse Rotterdamse producten die je zeker niet mag missen.

Lees verder

Hotel New York

Hotel New York

Hotel New York op de Rotterdamse Wilhelminapier: wie kent het niet? Het voormalige kantoor van de Holland Amerika Lijn maakt sinds de bouw in 1901 een belangrijk onderdeel van de Rotterdamse geschiedenis uit en mag zich met recht één van de iconen van de Kop van Zuid noemen.

Lees verder

De Rotterdam

De Rotterdam

De Rotterdamse Wilhelminapier wordt sinds 2013 gedomineerd door De Rotterdam: een ‘verticale stad’ van 44 verdiepingen hoog die onder andere ruimte biedt aan kantoren, appartementen, een parkeergarage, restaurants én een hotel. Nergens in Nederland is er een stuk grond te vinden dat dichter bebouwd is dan dit stukje Rotterdam. En dat is bij lange na niet het enige dat De Rotterdam uniek maakt.

Lees verder

Kubuswoningen Rotterdam

Kubuswoningen Rotterdam

De Rotterdamse kubuswoningen, in de volksmond ook wel het Blaakse Bos genoemd, zijn onlosmakelijk verbonden met de stad. Het complex, bestaande uit 38 paalwoningen en 13 bedrijfskubussen, is sinds de bouw in 1982 één van de bekendste eyecatchers van Rotterdam. De kubuswoningen staan symbool voor de moderne architectuur van de stad en trekken toeristen uit de hele wereld die de vooruitstrevende paalwoningen komen bekijken.

Lees verder

Centraal Station Rotterdam

Centraal Station Rotterdam

Met gemiddeld 110.000 reizigers per dag is het Rotterdamse Centraal Station, ook wel de internationale toegangspoort van Rotterdam genoemd, één van de drukst bezochte plekken van de stad. En net als alle andere Rotterdamse iconen, kent ook het Centraal Station een rijke geschiedenis.

Lees verder